ROEMENIË - Wonderland

Programma

DAG 1 - De Romeense hoofdstad - op het kruis­punt van het Oosten en het Westen

Aankomst op de luchthaven. Ontvangst en transfer naar de stad en hotel Novotel 4*. Avondmaal en overnachting.

DAG 2 - Byzantium in al haar grootheid - Archi­tectuur, kerken, tradities

Vertrek naar Curtea de Arges, oude hoofdstad van het vorstendom Walachije en bezoek aan het klooster van Arges, opgericht tussen 1512-1517 door de regerende prins Neagoe Basarab en sinds 1914 de begraafplaats van de Koninklijke Roemeense familie. Aankomst in Sibiu, één van de oudste steden in Transylvanie opgericht door de Saksische kolonisten (vroegere Hermannstadt). Geleid bezoek aan de middeleeuwse stad, te voet (Grote Markt, de evangelistische kerk, de brug der leugenaars enz.). Avondmaal en overnachting in Sibiu, hotel Continental Forum 4*.

Na het avondmaal mogelijkheid tot een nachtelijke wan­deling in het stadscentrum.

DAG 3 - Sites UNESCO - Middeleeuwse parels

Vertrek naar Sighisoara, geboorteplaats van Vlad de Spi­etser (Dracula). Onderweg bezoek aan de versterkte kerk van Biertan. Aankomst in Sighisoara en ontdekking van de middeleeuwse citadel, geklasseerd door UNESCO met zijn straten, musea en geest van weleer. Middagmaal in het Huis van de Graaf Dracula. Vervolgens naar Targu Mure, te voet bezoek aan het stadscentrum gedomineerd door de Rozenlaan, het Paleis van de Cultuur (bezoek en­kel exterieur), de orthodoxe en de katholieke kathedraal, het oude fort van Mures. Avondmaal en overnachting in Targu Mures, hotel Continental 3*.

Na het avondmaal mogelijkheid tot een nachtelijke wan­deling in het stadscentrum.

DAG 4 - Het zoete Boekovina

Vertrek naar Boekovina- de streek van de beschilderde kloosters, monumenten geklasseerd door UNESCO doorheen Bistrata en het land van Dracula beschreven door Bram Stoker in zijn boek. Aankomst in Campulung Moldovenesc en bezoek aan het Museum van het Hout. Middagmaal. In de namiddag bezoek van de kloosters van Moldovita en Sucevita – parels van middeleeuwse moldavische kunst en het dorp Marginea, heel gekend voor zijn zwarte keramiek.

Bezoek van het klooster van Voronet « juweel van Boekovina ». Vervolgens naar Suceava , oude hoofdstad van Moldavië.

Avondmaal en overnachting in hotel Continental 3*.

DAG 5 - Moldavië in al haar grootsheid

Op weg naar Moldavië via typische dorpen. Bezoek aan het klooster van NEAMT gebouwd in de XIVde eeuw en uitgebreid in de loop van de XVde eeuw.

Het klooster was een belangrijk cul­tureel centrum en de kerk gold als voorbeeld voor alle moldavische kerken. Vervolgens bezoek aan het klooster van Secu en middagmaal in het klooster met wijn en « tzuica » (bereid door de monniken). In de na­middag route langs de rand van het meer van Bizac en zijn grote dam, één van de mooiste landschappen (afhankelijk van de weersomstan­digheden), vervolgens naar het Rode Meer. Avondmaal en overnachting in Lacu Rosu in hotel Lacu Rosu 3*.

DAG 6 - Brasov - het oude Kronstadt

Route naar Brasov via Bran- bezoek aan het beroemde middeleeuwse kasteel, gebouwd door de inwoners van Brasov in 1377 ter verdediging van hun stad. Aankomst in Brasov, middagmaal en bezoek aan « place du Con­seil ». Vervolgens naar Azuga voor een degustatie van Roemeense wijnen.

Avondmaal en overnachting in hotel Coroana Brasovului 3*, gelegen in de regie Sinaia/Predeal/Brasov.

DAG 7 - De Koninklijke route

In de voormiddag oversteek van de Karpaten naar Si­naia, één van de mooiste kuuroorden en bijgenaamd « de Parel van de Karpaten ». Bezoek van het kasteel van Pe­les – oude zomerresidentie van de Koninklijke familie en museum met een rijke collectie aan wapens. Vervolgens naar Boekarest, panoramische rondrit van de stad, par­adoxale stad tussen verleden en moderne tijd, een stad met vele contrasten (Roemeens Atheneum- buitenkant, de grote boulevards).

Avondmaal met folkloristische voorstelling en wijnde­gustatie (Restaurant Cerf des Carpates). Overnachting in Novotel 4*.

DAG 8 - Boekarest

Na het ontbijt bezoek aan het Paleis van het Parlement opgericht tussen 1984 en 1989, het grootste gebouw van Europa. De binneninrichting, marmer, bewerkte ex­clusieve houtsoorten, brons, enig in de wereld.

Transfer naar de luchthaven en vertrek naar Brussel.

Inclusief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktische informatie

  • LandRoemenië
  • VertrekBOEKAREST
  • DuurGeen Nederlandstalige rondreis voor 2019
Vanaf 699,00 €
Contacteer ons