In De Sporen Van Dracula

Vlad Tepes was, onder de regerende prinsen, één van de moedigste en één van de beste bestuurders van Walachije (1456-1462). Zijn naam betekent : « Spietser » en heeft hij te danken aan de mannier waarop hij zijn vijanden en verraders be­strafte, zijn bijnaam « Dracula » (de draak) komt van zijn vader, Vlad Dracul, een ridder van de Orde van de Draak.

Het toeval wil dat de Ierse schrijver Bram Stoker zich liet inspireren door het leven van deze fascinerende Roemeense prins om een fictieve held te creëren die doet beven en de intrige van zijn roman zich afspeelt in Tansylvanië, zijn geboorteland. Meer dan dat heeft het boek niet gemeen met de geschiedenis...

Maar via deze legende kan u er misschien meer over te weten te komen.

Programma

DAG 1 - Boekarest (naam gegeven door Dracula zelf)

Aankomst in Boekarest. Stadsbezoek bij avondval met inbegrip van : Triomfboog (Arcul de Triumf), het kleine bro­ertje van Parijs, het Parlement (Casa Poporului), het groot­ste gebouw van Europa en het tweede grootste van de wereld, Avenue Victoria die herinnert aan de Via del Cor­so van Rome, het Koninklijke paleis,de huidige residentie van de president, de kaaien van Dambovita en het mooie Gerechtsgebouw, de indrukwekkende militaire Acad­emie, het Universiteitsplein, het plein van de Revolutie met het Atheneum Roman etc... Avondmaal in restaurant « Graaf Dracula » omringd door toortsen, schedels en oude schilderijen in een mysterieuze sfeer en waar u de specialiteiten van Dracula kunt proeven. Overnachting in Boekarest in een hotel 4*, stadscentrum.

DAG 2 - Transylvanië, het land van Dracula.

's Morgens vertrek naar Curtea de Arges, een kleine stad met een grote legende (legende van Manole -van het ultieme offer) wereldwijd gekend. De stad was één van de eerste hoofdsteden van het middeleeuwse Wala­chije. Bezoek aan de ruines en de prinselijke kerk van de XIVde eeuw. Nadien vertrek naar de versterkte burcht van Poienari, gebouwd door Slavische edelmannen die het geluk hadden Dracula te trotseren. De anderen werden aan een spiets geregen.

Het kasteel van Poienari herinnert ons ook aan de eerste vrouw van Dracula die zelfmoord pleegde door zich van de toren van het kasteel in de Arges te storten. Volgen­de bestemming : Sibiu, mooie middeleeuwse stad van de Karpaten, gebouwd door de Saksische kolonisten in de XIIIde eeuw en die nog sporen draagt van de Duitse cul­tuur. Gedurende zijn regering onderhield Dracula belan­grijke commerciële banden met deze stad. In 2007 was Sibiu de culturele hoofdstad van Europa. Wandeling door het stadscentrum: bezoek aan de belangrijkste plaatsen van de stad : grote evangelische, katholieke en orthodoxe kathedralen. Avondmaal en overnachting in Sibiu in ho­tel 4*, stadscentrum.

DAG 3 - De stad van Dracula

Wandeling door het stadscentrum en bezoek aan het museum van Bruckenthal. Vertrek naar Biertan en bez­oek aan de versterkte kerk van Biertan, het enige vest­ingwerk met 3 verdedigingsmuren. Vervolgens naar Me­dias voor een stadsbezoek en waar men de « Toren van de Trompetten » kan bewonderen waar Vlad de Spietser werd gevangen gezet.

Middagmaal in een lokaal restaurant. Vervolgens naar Sighisoara, de geboortestad van Vlad Dracul. Het huis bestaat nog steeds, is gelegen naast de klokkentoren, en is momenteel een restaurant. Bezoek aan de citadel : langs steegjes en pleinen, de stad is een mengelmoes van charmes. De treden en stijgende steegjes leiden naar de klokkentoren, momenteel het geschiedkundig muse­um van de stad, gelegen naast de kerk van het Domini­caans klooster in strenge gotische stijl. De 175 treden van de trap van de Scholieren, gebouwd en bedekt met hout in 1642, leiden naar de kerk van de Heuvel, opgedragen aan Sint Nicolaas en opgericht vanaf 1345 op de overblijfselen van een Roemeense kerk uit de XIIIde eeuw. Late aankomst in Targu Mures. Avondmaal en overnachting in hotel 3*.

DAG 4 - Het echte kasteel van Dracula, gelegen te midden van een ongerepte natuur, het kasteel gezien in de film « Dracula » van Francis Ford Coppola.

’s Morgens vertrek naar Bistrata, stad met een middeleeuws karakter voor een bezoek aan de gotische kathedraal.

Het is in Bistrata dat men de echte wereld van Dracula komt. Bram Stoker, de auteur van Dracula, had voorzien dat zijn hoofdpersonage, Jonathan Harker, zou overnacht­en in deze stad alvorens zijn reis verder te zetten in oost­elijke richting, naar het kasteel van Dracula. Bistrata heeft een stadscentrum in Duitse stijl en een indrukwekkende evangelistische kerk. Geen enkele andere plaats wordt meer geïdentificeerd met vampieren, spoken, bloederige scènes als Bargau en de parade van Tihuta die Transyl­vanië koppelt met Moldavie.Deze mysterieuze en on­gerepte plek werd door Coppola gekozen voor zijn film « Dracula ». Middagmaal in het hotel. Bezoek aan de do­denkamer in het kasteel van Dracula in Piatra Fantanele, het hotel gebouwd op de ruines van het kasteel van de Graaf. In de film van Coppola is het hier dat Vlad de Spi­etser de dood vond. Zijn geest vond nooit de rust. Terug naar Targu Mures. Avondmaal en overnachting in hotel.

DAG 5 - Brasov en de Saksen

’s Morgens vertrek naar Prejmer en bezoek aan de ver­sterkte luthriaanse kerk, de grootste Saksische versterk­ing in Transylvanië. Route naar Brasov. Middagmaal in een lokaal restaurant. Namiddag rondrit van Brasov met bezoek aan de Zwarte Kerk, de eerste school en de kerk van Sint Nicolaas. Van op de heuvel Tampa kunnen wij het stadspanorama bewonderen.

Eens heeft Vlad in zijn strijd tegen de handelaars van Brasov de stad in brand gestoken en hen gespietst op de omliggende heuvels. Avondmaal en overnachting in ho­tel 3* in Brasov.

DAG 6 - Het kasteel Bran van Dracula, gebouwd om de stad Brasov te beschermen.

’s Morgens bezoek aan het kasteel van Dracula in Bran, gebouwd op een rots, door de bewoners van Brasov in 1377, ter verdediging van hun stad. Vlad heeft dit kasteel gebruikt als uitvalsbasis voor zijn strooptochten in Tran­sylvanië. In 1922 heeft koningin Marie het kasteel omge­vormd tot zomerresidentie. Sinds enkele jaren is het een mooi middeleeuws museum. Hier kan men ook souvenirs kopen en de rest van de dag doorbrengen in het land van Dracula. Vertrek naar Sinaia, bijgenaamd de Parel van de Karpaten en bezoek aan het beroemde kasteel van Pe­les, één van de mooiste koninklijke Europese residenties. Het werd gebouwd door koning Carol I tussen 1875 en 1883 en was de laatste verblijfplaats van Michel I voor zijn troonsafstand in 1947. Momenteel is het een kunstmuse­um met een grote collectie aan wapens en meubelen van weleer. Middagmaal in een lokaal restaurant – wildspe­cialiteiten. Terugreis naar de hoofdstad en avondmaal in een zeer gekend restaurant. Overnachting in Boekarest in hotel 4*, in het stadscentrum.

DAG 7 - Boekarest, einde van het verhaal...

In de voormiddag bezoek aan het Prinselijke Hof en nadien naar het meer van Snagov in omgeving van Boekarest. Daar in het midden van het meer, ziet men een klein eiland en het klooster van Snagov waar Dracula werd begraven in 1476.

In 1930 hebben archeologen enkel beenderen van een paard ontdekt. Waar is zijn lichaam ? Het lijkt alsof Dracula nooit rust heeft gevonden. Transfer naar luchthaven.

Inclusief

Prijs per persoon 

Op basis van minimum 2 personen 1.375 €

• Supplement 4* +85€

Inbegrepen in de prijs 

• Overnachting 6 nachten in hotels 3*+

• Volpension van het avondmaal van dag 1 tot het ontbijt van de laatste dag

• Wagen of minibus voor de rondrit

• Franstalige gids

• Toegang tot de toeristische sites voorzien in het programma

Niet inbegrepen in de prijs 

• De vluchten

• Luchthaventaksen

• Dranken en persoonlijke uitgaven

• Verzekeringen

• Taksen voor foto’s of video van monumenten

• Fooien voor de chauffeur

Praktische informatie

  • LandRoemenië
  • Duur7 dagen / 6 nachten
  • PensioenVol pension
Vanaf 1.375,00 €
Contacteer ons