DjeBel saghro, Tassil van Marokko en Het zand van de Woestijn

Programma

Dag 1 : Brussel - Marrakech

Onthaal en bijstand op de luchthaven van Marrakech.

Transfer naar riad Slitine of gelijkwaardig.

Dag 2 : Marrakech - Imi-nifri - Skoura (250 km)

Vertrek in oostelijke richting via de vlakte van Alhaouze door de dorpen Sidi Rahal en Demnate.

Halte op de natuurlijke brug van de Imi-nifri voor een kleine wandeling en vervolgens verder door de Hoge Atlas via de authentieke dorpen van Amazighe. Aankomst in wadi Tassaoite voor het middagmaal en daarna richting Toufrhine voor een tocht van drie uren alvorens aan te vangen met de Fedghate pas met een hoogte van 2200m. Na 60km verlaten we het Atlasgebergte en komen we aan op de Sahara hoogvlakte gekend door het Reg van Akazenne.

Avondmaal en overnachting in kashba Sawadi in Skoura.

Dag 3 : Skoura - Hoogvlakte van Azaghar Nigre - Ait Youl - Dades (200 km)

Na het ontbijt wandeling door de palmbomentuin waar U mooie kashba’s ontdekt. Vervolgens noordelijke richting via een piste aan de voet van het gebergte via dorpen zoals Tazouda waar resten van dinosaurus werden gevonden, en het dorp Almdoune waar het leven traditioneel is gebleven. U neemt terug de gewone weg nabij Boumalne Dadès. Avondmaal en overnachting in kashba Tizarouine.

Dag 4 : Dades - Tagdilte - Bab n’Ali N’cob (150 km)

Na het ontbijt vertrek naar TAgdilte doorheen een vulkanisch landschap. Wij bereiken een keteldal omgeven door hoge kliffen en verborgen palmbomentuinen. Middagmaal picknick in Bab n’Ali en verder met 4X4 naar N’cob via de wadi van Ousdidene. Overnachting in kashba Ennakhile.

Dag 5 : N’kob - Tazarine - Vallei van de Draa (170km)

De hoogvlakten van Ait Mennades en de Afrikaanse acacia wouden en nadien via de canyons van Ait Ouazik.

Bezoek aan de rotstekeningen, vervolgens via nomaden dorpen, middagmaal in de vallei van de Draa en verdern naar Tamgroute. Overnachting in Oulad Dris in Dar Azawad of bivak in Erg Lihoudi.

Dag 6 : Vallei van de Draa - Erg Chegaga (140km)

Na het ontbijt verlaten we de vallei van de Draa richting Sahara hoogvlakte van Erg; van het zand van de woestijn tot het tamariskwoud. Halte in de heilige oasis van Oum Laalge, daar waar de Ait Atta stam leeft in de winter onder hun khaimas en met hun geitenkudden en dromedarissen.

Avondmaal en overnachting in tentenkamp in Chigaga.

Dag 7 : Chigaga - Alougoum - Taznakhte - Ouarzazate (270km)

Na het ontbijt vertrek naar het meer van Iriki en djebel Bani om de Ouhmid vallei te bereiken. Verder naar Tazanakht, zeer gekend voor de weefkunst. Zelfs als U niet de intentie heeft iets aan te kopen raden wij U aan om door de cooperatieve te wandelen. Nadien , richting noorden via de Anti Atlas doorheen een woestijn landschap, hier en daar afgewisseld met oneffenheden op het terrein en kleine dorpen.

Overnachting in Ouarzazate.

Dag 8 : Ouarzazate - Telouet - Marrakech (250km)

Na het ontbijt, vertrek naar de Tizi n’Tichka pas, via de oude route van de karavaans, indien de weersomstandigheden het toelaten. Bezoek aan de kashba van Glaoui. Zij heerste over de karavaanroute, die gedurende verschillende eeuwen, goederen aanbracht van bezuiden de Sahara naar Marrakech. Het middagmaal is voorzien in een charmante herberg even buiten Telouet, aan de rand van een wadi. In de namiddag terug op de gewone weg van de Tichka pas.

Nadien naar Marrakech voor avondmaal en overnachting in een riad.

Dag 9 : Marrakech - Brussel

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Marrakech.

Bijstand bij het inchecken.

Inclusief

  • Vluchten heen/terug en luchthaventaksen

  • Transfers luchthaven/riad/luchthaven

  • Rondreis met 4x4

  • Met chauffeur

  • Alle kosten inbegrepen zelfs brandstof

  • 9 dagen / 8 nachten

  • Vol pension

  • De kamelentocht en het bivak

(Niet inbegrepen: dranken, eventuele fooien)

Praktische informatie

  • LandMarokko
  • Duur9 dagen/8 nachten
Vanaf 1.450,00 €
Contacteer ons